Hotell- og restaurantledelse

NYTT STUDIUM

Som leder i hotell- og restaurantbransjen vil du alltid ønske deg «fullt hus». Kundene skal gjerne stå i kø for å komme til nettopp deg. Hva gjør du for å lykkes med dette? Hvordan skal du drive lønnsomt? Hva må du kunne for å lykkes i jobben din? Fagskoleutdannelse i hotelledelse og restaurantledelse gir deg svar på dette.

Fagskole utdannelse i hotelledelse og restaurantledelse gir deg en faglig plattform for moderne ledelse av hotell- og restaurantdrift. Er du glad i å jobbe med mennesker og service, er dette utdanningen for deg. Studiet konsentrerer seg om kundebehandling, salg og markedsføring og måten man utvikler konkurransedyktige hotell- og restaurant bedrifter på. Som leder i hotell- og restaurantbransjen må du i tillegg til å forstå gjestene og konkurrentene også forstå moderne inntektsstyring. Dette er fagområder vi vektlegger i dette studiet. Du får kunnskap om planlegging, drift og ledelse samt økonomi, kapasitetsstyring og prissetting – kort fortalt hvordan du driver mest mulig lønnsomt. Dette studiet er utviklet av Fagskolen Tinius Olsen i samarbeid med reiselivsnæringen for å møte disse nye utfordringene.


OPPTAKSKRAV

Ett av disse kravene må oppfylles:

  1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev innen fagretningen hotell og restaurantfag eller generell studiekompetanse. Hvis du skal avlegge fag/svenneprøve etter søknadsfristen og før skolestart, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.
  2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.

 

OPPBYGGING OG ARBEIDSFORMER

Studiet består av ni emner som gir til sammen 120 fagskolepoeng. Tre redskapsemner (1–3,) tre grunnleggende fagemner (4–6) og tre fordypningsemner (7–9).

  1. Kommunikasjon, formidling og språk
  2. Opplevelsesøkonomi
  3. Ledelse, Økonomi og Markedsføring (LØM)
  4. Merkevarebygging og Salg
  5. Entreprenørskap/innovasjon/Konseptutvikling
  6. Vertskap
  7. Gastronomi
  8. Administrasjon, ledelse og bedrifts kultur
  9. Hovedprosjekt

I studiets emner er også lagt til rette for noen måneder praksis nasjonalt første året og noen måneder praksis internasjonalt andre året.

KOMPETANSE OG JOBBMULIGHETER 

Studiet gir deg de nødvendige kunnskaper og ferdigheter om rekruttering, opplæring av dine ansatte, forvaltning av personalansvaret, og skape et godt og bærekraftig miljø i din bedrift.

FORBEHOLD 

Det tas forbehold om NOKUT godkjenning, samt at oppstart av utdanningen kan bli senere på høsten enn vanlig skoleoppstart.


Publisert 21. desember 2018, oppdatert 21. desember 2018.