For studenter

Har du fagbrev eller minst 5 års yrkeserfaring, men ønsker nye utfordringer, oppgaver og mer ansvar? Da kan kanskje fagskoleutdanning være noe for deg.

Studietilbud

Fagskolen Tinius Olsen ligger i hjertet av teknologibyen Kongsberg og samarbeider tett med det lokale næringslivet. Vi tilbyr oppdatert utdanning i fagretningene teknikk og industriell produksjon, bygg og anlegg, data samt elektro. I tillegg har vi som målsetting å sette i gang nye linjer innenfor BIM konstruksjon og kompositt og polymer fra skolestart høsten 2015. Dette er nye, spennende studier der behovet for dyktige folk er stort. Som student ved Fagskolen Tinius Olsen vil du få en relevant, teknisk utdanning som gir gode jobbmuligheter etter avsluttet studie. Våre studenter kommer ut med en ingeniørkompetanse som er ettertraktet i næringslivet og den praktiske bakgrunnen vil ofte være en fordel i jobbsammenheng.
Skolen legger stor vekt på prosjektarbeid, både gjennom mindre prosjekter, men også gjennom et omfattende hovedprosjekt siste studieår der studentene selv velger oppgaver og må koble det de kan av teori sammen med praksis. Et godt gjennomført prosjektarbeid gir enorm lærdom samt utgjør en god søknad når du skal ut på arbeidsmarkedet når skolen er over.

Studentlivet

Som student på Fagskolen har du samme rettigheter på lån og stipend hos Lånekassen som høgskolestudenter. Trenger du hjelp til søknader eller lignende har vi en rådgiver som er behjelpelig med dette. Fagskolen har også et aktivt studentråd som organiserer ulike aktiviteter som for eksempel julebord og fotballturnering.
Våre studenter knyttet opp mot SiBu (Studentsamskipnaden Buskerud) og disse er behjelpelig med å skaffe bolig, barnehageplass og andre typer studentvelferd. Studenthuset Louis er et samlingspunkt for byens studenter og har ofte arrangementer som kan være verdt å få med seg. Lurer du på mer om SIBU kan du gå inn på deres hjemmeside: http://studentsamskipnad.no/

Kongsberg

Studentbyen Kongsberg har en idyllisk beliggenhet ved Numedalslågen med kort vei til både fjell og sjø i tillegg til å ligge svært sentralt til på Østlandet med kort reiseavstand til Drammen og Oslo.
Kongsberg har mye å by på, enten du er en festløve eller foretrekker roligere sysler. Er du av den aktive typen kan byen lokke med flott turterreng på sommeren og skiløyper på vinteren. Det finnes flere treningssentre og lag og foreninger tilbyr ulike former for organiserte aktiviteter. Kinoen ligger i dag kun et steinkast fra Fagskolens lokaler, det samme gjør bibliotek, spisesteder og butikker. Her finnes noe for enhver smak.
Ønsker du mer kontakt om Fagskolen må du gjerne kontakte oss. Ønsker du å søke studieplass, gå inn på https://www.vigo.no  og søk fagskoleutdanning hos oss innen 15. april.

 

Biblioteket for Høgskolen i Sørøst- Norge og Fagskolen Tinius Olsen

Biblioteket er et fag- og studiebibliotek for høgskolens og fagskolens studenter og ansatte. Biblioteket ligger i 4.etasje i Krona. I samme ligger byens folkebibliotek.

I fagbiblioteket vil det være tilrettelagt for et godt studiemiljø, med veiledning fra bibliotekarer, leseplasser, grupperom, litteratur for fagene og trådløst internett. 

Bibliotektjenester til FTO:

  • FTOs studenter og ansatte har tilgang til hele Høgskolen i Sørøst-Norges mediesamling, trykte bøker, databaser og andre elektroniske ressurser
  • FTOs studenter og ansatte har tilgang til ca. 950m2 biblioteklokale med leseplasser, lesesal og 14 grupperom
  • FTOs studenter og ansatte får innkjøpt og klargjort for lån, litteratur spesielt tilpasset FTOs behov
  • FTOs studenter og ansatte får innlån av materiale fra andre bibliotek
  • FTOs studenter og ansatte får tilbud om bibliotekundervisning og –veiledning
  • FTOs studenter og ansatte har tilgang til biblioteket med sine adgangskort, også utenom betjent tid.

Ta kontakt med bibliotekarene hvis du trenger hjelp eller ønsker å låne inn litteratur fra andre bibliotek.


Publisert 15. august 2012, oppdatert 12. februar 2018.